Activiteit

Nog meer rondjes Stopera

woensdag 24 januari 2018   |   19:30 - 20:30 uur   |   Stopera

Zo'n 80 Amsterdammers stonden op 20 december bij de Stopera om aandacht te vragen voor schone lucht in Amsterdam. Terwijl de gemeenteraad binnen vergaderde liepen zij rondjes rond het gemeentehuis waarmee zij schone lucht eisen voor iedereen in de stad. De actievoerders vinden dat de gemeente onvoldoende haar verantwoordelijkheid neemt.

Bevel

Sinds 7 september ligt er een rechterlijk bevel om zo snel mogelijk maatregelen te nemen op plekken waar de Europese normen van de luchtkwaliteit worden overschreden. Daar is nog niets mee gedaan. Daarom roepen zij nog meer Amsterdammers op om op woensdag 24 januari wederom rondjes rond de Stopera te gaan lopen. De concrete eis is dat de luchtkwaliteit in Amsterdam minimaal voldoet aan de normen die de wereldgezondheidsorganisatie voor goede luchtkwaliteit heeft bepaald.

Ook kunnen zij nog wel wat hulp gebruiken om nog meer actievoerders te bereiken. Zo zoeken de organisatoren mensen voor media, PR en communicatie (Social Media), maar ook vormgevers en fondsenwervers. Wil je helpen mail dan naar: geefmijmaar@schoneluchtenruimte.amsterdam. Meer info: https://www.schoneluchtenruimte.amsterdam/single-post/2017/12/20/Eerste-Rondje-Stopera

 

kosten: gratis
thema's: Gezondheid