Activiteit

WNF en Impact Hub werven startups

zondag 14 januari 2018   |   12:00 - 0:00 uur   |   Mauritskade 63, Amsterdam

Het Wereld Natuur Fonds en Impact Hub Amsterdam hebben de krachten gebundeld om met innovatieve start-ups plastic vervuiling in zee tegen te gaan. Daarvoor zoeken zij tien ondernemende creatieven die vernieuwende oplossingen bieden voor het plastic probleem. Zij kunnen zich tot 14 januari via de website aanmelden voor de Plastic Free Ocean Accelerator.  

De tien geselecteerde ondernemers kunnen met dit programma de internationale sprong voorwaarts maken. Gedurende een half jaar volgen zij masterclasses en krijgen persoonlijke begeleiding van mentoren, experts en investeerders uit de netwerken van Impact Hub Amsterdam en WNF. Merijn Everaarts van de Dopper Foundation waarmee de Knowledge Mile samenwerkt aan de 1e petflesvrije straat van Nederland, wordt 1 van mentoren van de accelerator.

Oplossingen voor plasticsoep

De samenwerking maakt deel uit van de wereldwijde inspanningen van WNF om de plasticstroom naar de oceanen vóór 2050 met ten minste 80 procent te helpen verminderen. Op dit moment komt er jaarlijks zo’n 8 miljoen ton plastic afval in onze oceanen terecht, een volle vuilniswagen per minuut. Al dat plastic vormt een enorme, bijna onomkeerbare bedreiging voor het leven in zee en de menselijke gezondheid.

Start-ups die willen deelnemen aan de Plastic Free Ocean Accelerator moeten een vernieuwende oplossing bieden op het gebied van recycling of vervanging van plastic of aan het stimuleren van gedragsverandering om plasticsoep te voorkomen.

Start-ups op weg geholpen

Om een internationale positie te verwerven is een grondig inzicht nodig in de beoogde markt. Met een wereldwijd netwerk van 100 locaties van Impact Hub en 60 WWF-kantoren worden de start-ups op weg geholpen. Door middel van masterclasses en persoonlijke coaching delen Impact Hub en WNF relevante kennis over strategie en uitvoering, financiën, marketing en verkoop, investeringen, impactmeting en pitchen.

Foto ©WWF/Troy Mayne 

 

type:  Workshop /les
datum: zo 14 januari 2018
locatie: Mauritskade 63, Amsterdam