Nieuw bericht

Veiligheid Wibautstraat moet beter

geplaatst op 28 mei 2018, 11:03 uur, door Maarten Terpstra

Design Thinking and Doing is een minor bij de HvA waarbij nu een groep studenten zich verdiept in de verkeersveiligheid van de Wibautstraat. Niet alleen bij de HvA staat dit onderwerp hoog op de agenda, ook de bedrijven die verenigd zijn in de Knowledge Mile Bedrijveninvesteringszone hebben aangegeven dat zij regelmatig worden opgeschrikt door (bijna) ongevallen.

Zes gebieden

Onder leiding van Charlie Mulholland, die al diverse malen tot docent van het jaar werd verkozen, kwamen de studenten na een eerste inventarisatie tot interessante bevindingen. Zij hebben de Wibautstraat opgedeeld in 6 deelgebieden.

Bij het Amstelplein zijn gebruikers vooral erg gehaast onderweg naar metro, trein of bus en letten daardoor minder op het verkeer, bij het Cygnus Gymnasium (daar is geen zebrapad of verkeerslicht) steken leerlingen vaak onverwacht de Wibautstraat over richting Albert Heijn en terug. Bij de Amstelcampus is het voortdurend druk met zo'n 30.000 HvA studenten die regelmatig bijna van de sokken worden gereden en op het Mr. Visserplein zijn de zichtlijnen niet overal ideaal. Ruimte voor verbetering.

De komende tijd gaan de studenten prototypen uitwerken, een haalbaarheidsstudie doen en een implementatieplan voorbereiden. Eind juni ronden zij de minor af en presenteren zij hun conclusies.

Foto
Studenten onderzoeken veiligheid