Project   

Smart Urban Farming

A
geplaatst op 25 januari 16, 10:49 uur

Wat zijn innovatieve manieren van voedselproductie? Groeien groenten in de toekomst in je eigen huis of zelfs in het keukenkastje? Yanti Slaats is verbonden aan het Urban Technology onderzoeksprogramma van de Hogeschool van Amsterdam en onderzocht onder meer de acceptatie van duurzame innovaties zoals smart urban farming waarbij de Knowledge Mile werd ingezet als 'living lab'.

Voor haar onderzoek nam zij diverse interviews af en liet zij haar gesprekspartners zien en ervaren wat de mogelijkheden zijn met innovatieve manieren van voedselproductie.

Verse muntthee-automaat

Als voorbeeld noemen we de 'Grow-to-Go' verse muntthee-automaat waar muntplantjes groeien onder LEDgroeiverlichting. De consument kan uit deze automaat een beker verse muntthee halen. Met dit prototype onderzocht Yanti de reactie op het daadwerkelijk consumeren uit een smart urban farming teeltmodule. Andere prototypen die gebruikt zijn in het onderzoek zijn de 'CressVers' en de 'CressToday' voor het groeien van cressen in horecagelegenheden en in de thuissituatie. Het laatste ontwerp is inmiddels doorontwikkeld en op de markt gebracht. Andere partners waarmee de onderzoekster samenwerkte zijn Parus Plant Light http://www.parusplantlight.com en Grown https://grown.nl.

Zij presenteerde ook haar onderzoek tijdens de Dutch Design Week envolgens Yanti wijzen de resultaten van dit onderzoek erop dat smart urban farming technologie voor het groeien van groenten in huis over het algemeen goed geaccepteerd wordt.

Wil je meer lezen over het smart farming onderzoek klik hier.

 

 

 

 

2 foto's