Leuk dat je wilt deelnemen. Zou je svp eerst willen inloggen of aanmelden
   Project   

Postzegelparkjes om de hoek

A
geplaatst op 23 augustus 16, 16:07 uur

De Knowledge Mile Community werkt samen met De Gezonde Stad aan het vergroenen en verduurzamen van de Knowledge Mile. Onderdeel van de doelstelling is het tot stand brengen van een aantal 'postzegelparken'. Zo ontving Stichting De Groene Boulevard, die eerder het festival De Groene Boulevard organiseerde, afgelopen voorjaar definitief subsidie voor vergroening van de Wibautstraat. In samenwerking met De Gezonde Stad heeft zij een plan uitgewerkt waarbij in twee fases het komend jaar twee belangrijke hoeken tot groene plekken worden omgetoverd. Het gaat om de hoeken Ruyschstraat-Wibautstraat (fase1; gerealiseerd op 16 oktober 2016) en hoek 2e Oosterparkstraat-Wibautstraat (fase2). 

Met de vergroening wordt de Wibautstraat weer een stukje mooier, groener en wordt een stukje fijnstof van het vele verkeer uit de lucht gehaald. Dit laatste was de belangrijkste aanleiding voor de aanleg van de tuinen door St. De Groene Boulevard. Deze stichting heeft als hoofddoel om van de Wibaut-as een gezonde, schone en fijne leefomgeving te maken.

Gezonder

De tuinen zullen deels worden ingericht met fijnstof-opnemende planten als coniferen, kamperfoelie en andere groenblijvers. Dit is belangrijk voor het opnemen van fijnstof dat met name in de winter tot ongezonde hoogte stijgt wanneer de bomen hun blad verliezen.

Op 5 oktober werd het startsein gegeven voor de aanleg van het park. De handschoenen zijn uitgedeeld aan de buurtbewoners die zelf hebben geholpen om de stoeptegels te verwijderen. Woensdag 19 oktober 2016 is het park "De Ruyschtuin" geopend door Ivar Manuel, de stadsdeelvoorzitter.  

Er is een nieuwsvideo van de opening gemaakt door Jaimy Smit en Luc van den Berg, studenten aan de Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie.

 

 

2 foto's
Park om de hoek
opening Ruyschtuin 19 oktober 2016