Project   

Hemelswater bij Café Fest

A
geplaatst op 22 september 16, 15:45 uur

Hemelswater is het eerste bier gemaakt van regenwater. De HvA-minor Event Marketing gaat samen met Café Fest het project verder brengen.

Voor het opvangen van het regenwater voor Hemelswater zijn regentonnen nodig. De HvA-minor Event Marketing gaat in samenwerking met Café Fest een regenton plaatsen op het Wibauthof, midden op de Amstelcampus. Café Fest gaat het bier dat met dit regenwater wordt gebrouwen verkopen. De studenten van de minor gaan een evenement opzetten rond de plaatsing van de regenton en de verkoop bij Café Fest, met een focus op bewustwording van wateroverlast. 

Hemelswater
Hemelswater: Code Blond is het eerste bier dat gemaakt wordt uit 100% regenwater, en heeft als doel om mensen op een luchtige manier bewust te maken van het probleem van wateroverlast. Ook de Knowledge Mile kampt met deze overlast. Het bier is voortgekomen uit een samenwerking tussen MediaLAB Amsterdam, Amsterdam Rainproof en brouwerij De Prael. Deze brouwerij combineert het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met het brouwen van bier. 

De Knowledge Mile helpt om Hemelswater op te schalen, bijvoorbeeld door locaties te regelen voor opvang van regenwater of het betrekken van studenten.

Voor meer informatie, neem contact op met Angelica Baltus van de minor Experience en eventmanagement.

Foto