Project   

Project Beyond

A
geplaatst op 28 november 16, 10:01 uur

Studenten van de HvA-opleiding Communication & Multimedia Design (CMD) ontwerpen in Project Beyond oplossingen voor problemen op pleinen in Amsterdam-Oost.

Denk bijvoorbeeld aan zwerfvuil op het Bos en Lommerplein, of parkeeroverlast rond een basisschool op het Minervaplein. Ze focussen hierbij op de mogelijkheden die computers en sensoren bieden, die in alledaagse objecten en onze omgeving te vinden zijn.

De studenten ontwerpen uiteindelijk een interactief product dat data genereert over het gedrag van gebruikers en directe, eenvoudige feedback geeft. Daarnaast is de uitdaging om de gegenereerde data voor de betrokken stakeholders op de lange termijn inzichtelijk te maken.

De eerste lichting van Project Beyond in 2016 bestond uit 100 studenten. Zij hebben veel nieuwe concepten ontworpen. Voor het Bos en Lommerplein is bijvoorbeeld het concept BinIt bedacht, waarmee mensen korting krijgen in winkels als ze zwerfvuil opruimen. Voor het Minervaplein werd bedacht om parkeerplekken te voorzien van sensoren, die het parkeren efficiënter maken.

Dankzij het Knowledge Mile Netwerk is de opleiding in contact gekomen met de opleiding CMD.  

Twee ontwikkelde concepten:

Foto