Project   

Hotel Casa petfree

A
geplaatst op 4 juli 17, 13:27 uur

De HvA studenten Carmen, Mark, Rens en Rosalie (minor smart city business models) hebben zich de afgelopen tijd vastgebeten in de Knowledge Mile Challenge petflesvrij bij Hotel Casa. Welke factoren spelen een rol bij het vervangen van drinkwater petflessen? Wat is een goed alternatief en hoe creëer je een gedragsverandering bij de hotelgasten en studenten die er tijdelijk logeren?

Bijna driekwart van de hotelgasten is op de hoogte van de goede kwaliteit van ons drinkwater. Minder dan de helft weet ook dat je bij de tappunten in Hotel Casa gratis water kunt verkrijgen. Vooral de toeristen willen uit gemakzucht nog wel eens een flesje water kopen. De zakenmensen doen dat veel minder. Ruim driekwart van de hotelgasten is zich bewust van de petfles-problematiek en is ook bereid daar iets aan te doen. Dat klinkt veelbelovend maar er is ruimte voor vernieuwing en verbetering.

Advies

Het advies van de studenten aan het management van Hotel Casa is om alle gasten vooraf te informeren over de beschikbaarheid en kwaliteit van goed drinkwater. Daarnaast zou Hotel Casa hervulbare duurzame waterflesjes kunnen aanbieden en meer tappunten voor drinkwater kunnen installeren. De studenten die gebruikmaken van de hotelkamers in Hotel Casa zouden ze zelfs gratis duurzame waterflesjes kunnen aanbieden voorzien van het verhaal achter Join-the-Pipe. Schoon drinkwater hier is schoon drinkwater in 3e wereldlanden.

In juli en augustus zijn er nog een aantal interne informatieve brainstormsessies gepland met verschillende afdelingen bij Hotel Casa. Doel is om op 1 september te starten met de verkoop van de hervulbare en duurzame waterflesjes en een extra tappunt te plaatsen van Join-the-Pipe, zowel binnen als buiten het hotel.