Project   

Studenten Storytelling halen verhaal

A
geplaatst op 21 september 17, 15:39 uur

Het Knowledge Mile Team heeft afgelopen zomer samen met De Gezonde Stad samengewerkt met 30 media- en communicatiestudenten van de Hogeschool van Amsterdam. Voor het project ‘Storytelling Knowledge Mile Park’ kregen de studenten de opdracht om van 4 doelgroepen binnen de Knowledge Mile verhalen op te stellen. De kennisexpeditie van de studenten leidde uiteindelijk tot 100 verhalen van Amsterdamse ondernemers.

Na de expeditie werden de verhalen van de doelgroepen ‘ondernemers’, ‘buurtbewoners’, ‘docenten’ en ‘studenten’ uitgewerkt in middelen. Hier kwamen leuke sociale media en website-analyses uit voort, maar ook posters, magazines, folders en filmpjes. Onder het motto ‘Green is your future’ vroegen studenten de aandacht voor te weinig groen in de straat, riepen zij bewoners op hun tuinen open te stellen voor buren en werden docenten met de hashtag #geefdoor aangezet tot het doorgeven van het groen in hun kantoor. 

De middelen werden tijdens een grote expositie op de Hogeschool van Amsterdam aan buurtbewoners en ondernemers gepresenteerd. De creatieve manier waarop studenten gestimuleerd werden zich te verdiepen in zowel de mensen als het groen om zich heen, maakte het project tot een groot succes. De studenten vonden het vooral leuk om zich in te kunnen zetten voor en een bijdrage te leveren aan een echte verandering op de Knowledge Mile.